appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Foto van Filemon Wesselink

Filemon Wesselink

Filemon Wesselink presenteert De Overnachting, elke zaterdagnacht om middernacht vanuit De Balie in Amsterdam.

Na de middelbare school studeert Filemon Mediakunst aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Later komt hij terecht bij BNN University, waar hij intern opgeleid wordt tot radioverslaggever. Op de radio doet hij verscheidene interviews en is hij verslaggever in onder andere het 3FM programma Wout!. In 2005 breekt hij door op de televisie. Hier draagt hij bij aan verschillende programma’s voor BNN, waaronder Try Before You Die, Spuiten en Slikken en MaDiWoDoVrijdagshow. Ook is hij regelmatig tafelheer bij De Wereld Draait Door Daarnaast werkt hij als presentator en verslaggever mee aan radio- en televisieproducties rondom sportevenementen als het Wereldkampioenschap voetbal onder 20, het WK voetbal 2006, de Tour de France 2008. Vanuit zijn grote interesse voor de wielersport is hij te gast in programma’s als Holland Sport en De Avondetappe. Daarnaast heeft hij een vaste column in het tijdschrift Wieler Revue.

In 2012 krijgt Filemon zijn eigen radioprogramma op NPO Radio 1, De Wereld van Filemon. Hierover zegt hij: "Vanaf mijn twaalfde luister ik al naar Radio 1. Ik heb 4 broers en twee zussen. Iedereen kent de programmering en presentatoren van Radio 1. Bij BNN ben ik begonnen als verslaggever voor dit station. Mijn droom was toen altijd al om eens een programma daar te presenteren."

Omdat zijn werkzaamheden bij de televisie niet meer kan combineren met dit programma besluit hij hier in 2013 mee te stoppen. Toch komt hij gauw weer terug bij NPO Radio 1, waar hij vanaf 2014 de presentatie van De Overnachting overneemt van Patrick Lodiers. Dit combineert hij met zijn eigen televisieprogramma, De Week van Filemon, waarin hij iedere week op stap gaat met een Bekende Nederlander.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1