appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
Foto van Eveline van Rijswijk

Eveline van Rijswijk

Eveline van Rijswijk (1988) is presentator van Focus, het geschiedenis- en wetenschapsprogramma van de NTR op NPO Radio 1.

Eveline studeerde politicologie, filosofie en geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Na haar studie werkte ze enige tijd aan de Universiteit Leiden, in het Rijksmuseum en Anne Frank-huis en als redacteur voor tv.

Radio-ervaring deed ze in haar vrije tijd op bij “Radio Swammerdam”, een wetenschapsprogramma van Amsterdam FM, als presentator en redacteur.

Vervolgens werd ze hoofdredacteur en later ook presentator bij het online- & tv-programma Universiteit van Nederland, waar wetenschappers uit alle vakgebieden het antwoord geven op prikkelende vragen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1