appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Foto van Eric Corton

Eric Corton

Hij zit onder de tattoos, speelt gitaar alsof zijn leven ervan af hangt en zegt geen nee tegen een dubbele Jack Daniel’s. Eric Corton ademt Rock ’n Roll. Maar hij is ook een zorgzame vader die al meer dan tien jaar gelukkig is met dezelfde vrouw.

Eric Corton wordt geboren in Oosterbeek op 11 januari 1969. Na de middelbare school besluit hij naar de Maastrichtse toneelschool te gaan en zijn leven voorgoed een andere kant op te buigen.

Hij speelt een aantal jaren toneel bij diverse gezelschappen, maakt speelfilms in binnen- en buitenland en speelt in verschillende televisieseries. In zijn vrije tijd houdt hij zich veel met muziek bezig: luisteren, spelen en componeren. Ook toert hij lange tijd door het hele land met zijn band Tacker.

Bij Veronica maakt Eric als presentator/muzikant een aantal muziekprogramma’s. Tegelijkertijd staat hij met de toneelgezelschappen Purper en Mussen en Zwanen op de planken in schouwburgen door het hele land.

Vanaf 2003 presenteert Eric programma’s voor BNN op 3FM. Vanaf 2004 is hij regelmatig op tv te zien in o.a. De Beste Singer-Songwriter.


Als ambassadeur van het Rode Kruis bezoekt Eric verschillende landen in Afrika. Hier maakt hij radio- en tv-reportages voor Serious Request om aandacht te vragen voor stille rampen. Zijn persoonlijke ervaringen bundelt Eric in zijn eerste boek ‘Wilde Wereld.’ In 2013 verscheen Eric’s tweede boek ‘Auto-biografie’ dat over zijn leven vertelt aan de hand van de auto’s die hij tot nu toe in zijn bezit heeft gehad.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1