appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Foto van Amber Brantsen

Amber Brantsen

Amber Brantsen is co-host van het NOS Radio 1 Journaal, elke werkdag van 06:00 uur tot 09:30 uur.

Altijd álles willen weten. Zo begon het bij Amber Brantsen. Haar ouders werden er soms gek van. En dus moest er in groep 5 een spreekbeurt over ‘het nieuws’ komen. In het kader van participerende journalistiek vond Amber dat een bezoek aan Omroep West daarbij hoorde. Daarmee was haar eerste proefuitzending van het TV West-nieuws ook meteen een feit. Ze was verkocht.

Haar studie Bestuurskunde in Leiden is de presentatrice als een buitenbeentje doorgekomen. Daar waar iedereen een functie op een ministerie of een politieke post ambieerde, wilde Amber juist aan de andere kant zitten. Vraagtekens zetten bij politieke keuzes. Beleidsfalen aan het licht brengen. En context geven aan nieuwe wetten en regels. Zodat door al die bomen het bos zichtbaar zou worden.

'De vroege ochtend is het mooiste moment om radio te maken'

Via de lokale en regionale omroep is Amber bij de NOS terechtgekomen. Eerst als stagiaire, later werd ze redacteur en radionieuwslezer. Als co-host van het NOS Radio 1 Journaal mag Amber nu elke werkdag de luisteraar wakker maken met het nieuws. Dat is spannend en persoonlijk. En ja, ook lekker op tijd. De wekker gaat om 03.45 uur. ''Maar bovenal is het een groot voorrecht, want de vroege ochtend is het mooiste moment om radio te maken'', aldus Amber.

Foto Amber: NOS Stefan Heijdendael

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1