Opinie & Commentaar

'De grote reden waarom iemand idool is'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De grote reden waarom iemand idool is'

[NOS] Het is niet echt Nederlands, we komen er niet graag voor uit, maar iedereen heeft zijn of haar idolen. Ikzelf kan er zo al drie opnoemen. Jaren volgde ik alles wat Michael Jordan deed in het basketbal. De roemruchte speler van de Chicago Bulls was zo’n beetje de enige mens op aarde die een beetje kon vliegen.

Bij het voetbal was Dennis Bergkamp mijn idool, als hij speelde wist je dat er altijd wel iets onvoorspelbaars gebeurde en altijd was er iets te genieten. Maar bij mijn andere grote liefde, het golf, is al sinds jaar en dag Tiger Woods degene waar ik zo enorm van kon en kan genieten.

Toch bleek zelfs deze golfer, jarenlang nummer één in de wereld, een mens van vlees en bloed. Problemen met vrouwen en alcohol zorgden er voor dat hij enkele jaren niet meer actief was. Maar eind vorig jaar was hij er weer. Niet echt succesvol, maar hij sloeg weer zijn ballen. Grote vraag aan het begin van dit jaar was of hij ooit weer zijn oude vorm zou kunnen benaderen. Het antwoord kregen we de afgelopen weken toen hij bij drie wedstrijden in de top tien eindigde en bij vlagen magistraal golf liet zien.

Ook de televisie stations die het golf uitzenden merken dat Tiger terug is. De kijkcijfers verdubbelen bijna en het aantal journalisten dat accreditaties aanvraagt bij wedstrijden is veel groter dan anders. Ook de publieke belangstelling bij de toernooien waar Woods zich voor aanmeldt is veel groter dan wanneer hij niet mee doet.

Dat is dus eigenlijk de grote reden waarom iemand idool is. Als je echt iets kunt wat andere mensen absoluut nooit zullen kunnen en je kunt van die sporter zo genieten, dan is hij met recht een idool. De avonden in de weekenden zijn weer anders geworden. Als ik na een mooie eredivisie wedstrijd thuis kom kijk ik eerst naar de samenvattingen van de andere wedstrijden en schakel dan meteen naar Ziggo golf, om te kijken wat mijn idool doet.

Mocht hij een toernooi overslaan dan is er altijd nog wel ergens voetbal te zien. Maar ik kan het iedereen aanraden om een idool te hebben. In welke sport dan ook maakt het het volgen van die sport extra leuk. Dus als u op zaterdag in Hoofddorp laat op de avond nog licht ziet branden in mijn huiskamer, dan weet u dat Tiger Woods aan het spelen is.

Ster advertentie
Ster advertentie