Opinie & Commentaar

Laten we de andere Giro helden niet vergeten

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Laten we de andere Giro helden niet vergeten

Natuurlijk is het de dag van Ajax - Manchester United. Erben Wennemars is heel benieuwd hoe de jongste speler in een Europese voetbalfinale ooit het gaat doen: Matthijs de Ligt.

Erben Wennemars drukt de spelers van Ajax op het hart om te focussen op de belangrijkste en misschien wel enige finale die ze ooit zullen spelen: de Europa League finale tussen Ajax en Manchester United. Want het geld is natuurlijk leuk en aardig, maar over dertig jaar is de finale datgene wat je je zult herinneren.

Tom Dumoulin en de Giro d'Italia 2017

En ondertussen gloort er Nederlands trots in Noord-Italië. Tom Dumoulin heeft een voorsprong die hij waarschijnlijk niet meer weg gaat geven. Maar Erben wilt ook graag aandacht voor twee andere Nederlandse renners: Bauke Mollema ('Een echte stoemper') en Steven Kruiswijk ('Vorig jaar was hij eigenlijk de Tom Dumoulin').

Bauke Mollema is een man naar Erbens hart: keihard werken en het hoeft er niet mooi uit te zien. En met Kruiswijk ziet Erben parallellen met een periode in zijn schaatscarrière dat hij ook uit de schijnwerpers verdween. "Je rijdt heel goed, maar je wint nét niet. En als er dan een Nederlander is die wel wint, dan is het heel eenzaam hoor. Vorig jaar kijkt iedereen nog naar je en nu loopt iedereen langs je heen."

Natuurlijk zijn de Giro d'Italia en de finale tussen Ajax en Manchester United in Stockholm live te volgen op NPO Radio 1.

Uitlopen met Erben #25: De andere helden in de Giro

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Je hoort Erben elke maandagmiddag op NPO Radio 1 bij De Nieuws BV

Ster advertentie
Ster advertentie