Opinie & Commentaar
BNNVARA

Vervuilende boten vol badstof-sokken-pensionados: cruiseschepen zijn de oorzaak en het gevolg van massatoerisme

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Vervuilende boten vol badstof-sokken-pensionados: cruiseschepen zijn de oorzaak en het gevolg van massatoerisme

Vervuilende boten vol badstof-sokken-pensionados: cruiseschepen zijn volgens druktemaker Dolf Jansen de oorzaak en het gevolg van massatoerisme en vervuiling. Dolf zegt in De Nieuws BV: "Dat kunnen we spijtig noemen, of we kunnen stappen zetten het te veranderen. Niet in 2030, maar gisteren. Vandaag. Morgen."

Amsterdam heeft een passagiersterminal, PTA, "speciaal voor de badstof-sokken-pensionados", zegt Dolf. "Die met 123 van die boten binnenvaren, dit jaar. Maar de stad is te vol en die terminal ligt in de weg en dus moet 'ie verplaatst. Maar Zaanstad en Velsen hebben geen enkele behoefte aan het gebouw en de mega-boten."

Symbool van vervuiling

Dolf: "En, en dat vind ik op een rare manier nogal grappig: de directeur van die terminal vindt het, let op: 'nogal spijtig dat ze het symbool geworden zijn van vervuiling en overtoerisme'. Ik zou willen antwoorden: u bent niet zozeer het symbool, als wel oorzaak en gevolg. Uw businessmodel is heel veel mensen op extreem vervuilende boten proppen en die rond te varen."

Druktemaker Dolf Jansen - Spijtig

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie