appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'We hebben ongevoelige klootzakken nodig in deze wereld, maar hoe kun je zo om het leed van de Groningers heen fietsen'

ANP
vrijdag 7 juni 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Afgelopen week bood Rutte zijn excuses aan voor aardbevingen Groningen. In De Nieuws BV sprak Kees van Amstel van een historisch moment. "Het was geen Ich bin ein Berliner of I have a dream, nee, maar toch historisch."

Druktemaker Kees van Amstel - Groningen

Een dag na de aardbeving in Groningen zorgde Minister Eric Wiebes van Economische Zaken voor een vervelende naschok. Hij sprak over een 'bevinkje', wat voor woedende Groningers zorgde. Kees van Amstel gelooft echt dat Wiebes het maar gemekker vindt, die 3.4 op de schaal van Richter.

Kees: ''Mark Rutte moet voor de televisie toch hebben gedacht: Kluns Wiebes, hou nou toch je kop. Natuurlijk maakte Wiebes naderhand excuses, "sorry, ik had het niet zo willen zeggen", maar je voelde zo dat dat woord bevinkje ook echt uit z’n eerlijke onderbewuste kwam."

De mensen wiens huis instort zijn volgens Kees verliezers. "De NAM en de Staat hebben tot nu weinig verloren. Ja, een beetje geld.''

Druktemaker Kees van Amstel - Groningen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1