Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Het is immoreel en oneerlijk, maar het wordt bedrijven wel heel makkelijk gemaakt'

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het is immoreel en oneerlijk, maar het wordt bedrijven wel heel makkelijk gemaakt'

We betalen allemaal belasting de vrouw of man met vaste baan, de ondernemer, de ZZP'er, de MKB'er, het oudere echtpaar met vermogen, de overledene die een erfenis nalaat, echt iedereen - behalve grote bedrijven en multinationals. In De Nieuws BV zegt Dolf Jansen: 'Die bedrijven hebben de transparantie van een gestucte muur'.

Nederland wordt ook wel een belastingparadijs genoemd, waarbij woord paradijs volgens Dolf Jansen opgaat voor CEO’s, CFO’s, de commissarissen en aandeelhouders. "Dankzij dat systeem lopen, om eens wat te noemen, ontwikkelingslanden jaarlijks zo’n 100 miljard mis.

Honderd miljard. Geld dat ze zouden kunnen besteden aan gezondheidszorg, onderwijs;geld waarmee ze, inderdaad, ook extreme armoede en honger en vluchtelingenstromen zouden tegengaan."

De topmannen van de grote Nederlandse bedrijven die afgelopen week voor een Kamercommissie kwamen uitleggen dat het allemaal volgens de regels gaat, zijn volgens Dolf amorele geldschrapers, glimlachende winstwoekeraars en leugenaars met een stropdas.

Druktemaker Dolf Jansen - Eerlijk

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie