appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Tien gedachten over de uitslag van de Europese verkiezingen

Enric Fontcuberta, EPA
vrijdag 24 mei 2019 | EO | Tijs van den Brink

 Tijs van den Brink trekt conclusies over de Europese verkiezingen.

1.     Bij Pauw debatteerden deze week aan de vooravond van de verkiezingen de nummer twee en de nummer vier met elkaar. WHY? Er is alle reden om niet langer op grond van peilingen te bepalen wie er aan verkiezingsdebatten mee mogen doen. LATEN WE IETS BETERS BEDENKEN.

2.     De politieke carrière van Hans Brusselmans gaat zich beperken tot 1 verkiezingscampagne. HIJ AT OOK HEEL SMERIG TAART.

3.     De definitieve doorbraak van de Partij voor de Dieren in Europa laat nog even op zich wachten. HET WAS OOK EEN INGEWIKKELDE BOODSCHAP: VOOR MEER KLIMAATMAATREGELEN, MAAR MET MINDER EUROPA.

4.     Als Frans Timmermans niet de nieuwe voorzitter wordt van de Europese Commissie, zou het mij niet verbazen als hij bij de volgende landelijke verkiezingen opgaat voor het PvdA-lijsttrekkerschap. FRANS FOR PRESIDENT.

5.     De traditionele middenpartijen doen het best leuk met z’n drieën! Gematigd voor Europa zijn, vindt de kiezer fijn. OLD SOLDIERS NEVER DIE.

6.     De man die al jaren niet meer bij Pauw wil komen, Frans Timmermans, is de grote winnaar van de verkiezingen. ZULLEN WE EENS OPHOUDEN MET HET OVERSCHATTEN VAN DE MACHT VAN DE MEDIA?

7.     Marianne Zwagerman mag vaker oproepen om niet te gaan stemmen! HARTSTIKKE GOED VOOR DE OPKOMST, DE BESTE SINDS 1989.

8.     Echt EU-kritisch zijn (SP, PVV, PvdD) heeft, behalve bij Forum voor Democratie, niet geloond. ECHTE TEGENSTEMMERS STEMMEN NIET.

9.     PvdA en GroenLinks moeten vaker dezelfde antwoorden aanleveren voor de stemwijzer! Daar worden ze allebei groter van. IK WIL ZE NIET OP EEN IDEE BRENGEN, MAAR IS HET EEN IDEE DAT DIE LINKSE PARTIJEN GAAN SAMENWERKEN?

10.  Zou het eerder gebeurd zijn dat een partij die debuteert met meer dan tien procent van de stemmen, een beetje tegenvallend presteert? 'FORUM VERSLAGEN DOOR DE PEILINGEN'.

Tijs van den Brink is presentator van Dit is de dag

PS. Ik heb me uiteraard volledig gebaseerd op de Ipsos-prognose.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1