appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Twee weken na Koningsdag is Amersfoort nog steeds een keistad'

ANP
dinsdag 14 mei 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Maandag, op de dag af vierhonderd jaar geleden, werd Johan van Oldenbarnevelt onthoofd. In Amersfoort eren ze hun beroemdste inwoner met een tentoonstelling. Volgens druktemaker Marcel van Roosmalen zag het er "typisch voor Amersfoort, niet heel spectaculair uit", zegt hij in De Nieuws BV.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Amersfoort

Marcel: "In Amersfoort zijn ze met alles blij, ze waaien er als meest gemiddelde stad van Nederland heerlijk op alle winden mee. Twee weken geleden kropen ze de Oranjes onder leiding van burgemeester Bolsius nog heel opzichtig in hun gat met hun 'Wij Amersfoort', stad van gemiddelde zangkoren, jaren vijftig humor en spelletjes"

"Als Amersfoort een bijbelfiguur is, dan is het Judas", zegt de druktemaker. "In Amersfoort doen ze alles voor geld en aandacht, wat dat betreft zijn ze wel typisch Nederlands. Het meest tragische aan de persoon van Oldenbarnevelt is dat hij daar geboren is, u eert hem het meest door er weg te blijven."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Amersfoort

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1