appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Pasen wordt nog bijzonderderderder dan het ooit geweest is

ANP Foto
woensdag 17 april 2019 | AVROTROS | Mischa Blok Twitter

Er gaat iets ge-wel-digs gebeuren. Ik beloof je: het zal je stoutste dromen overtreffen. Je zult herinneringen creëren die je de rest van je leven met je mee zult dragen. Het is jammer dat je me niet kunt zien terwijl ik dit opschrijf, maar ik spring nu al uit mijn vel van pure voorpret. 

Alleen mensen die de afgelopen maand in een grot hebben gezeten, kan het ontgaan zijn. Winkeletalages zijn volgestouwd met plastic eieren, knalgele pluche kuikens en kartonnen paashazen die lijken te schreeuwen: HET IS BIJNA PASEN! 

Sympathiek

Als ik alle folders en tv-reclames van de supermarkten moet geloven, dan staat me iets ontzettend bijzonders te wachten. Gelukkig bieden zij mij de producten die ik nodig heb om dit feest nóg bijzonderderderder te maken dan het voorgaande jaren was. 

Paashaasaardappeltjes

De lat ligt hoog. Ik wil geen gewoon paasontbijt met ovenbroodjes en eieren. Nee, het moet een on-ver-ge-te-lij-ke paasbrunch worden. Met mijn allerdierbaarste familie en vrienden. Wat we moeten eten? Ambachtelijk speltbrood met houtgerijpte aspergekaas, in Calvados gemarineerde beenham op een bedje van paashaasaardappeltjes (ik verzin dit niet) en Andalusische aioli, vergezeld door een Turkse yoghurtsmoothie met verse biet.

Lentebubbels

Je zou denken dat dit genoeg culinaire uitspattingen zijn om minstens een maand op te kunnen teren. Na de brunch volgt natuurlijk een ge-slaag-de paasborrel met Argentijnse lentebubbels, gevolgd door het hart-ver-war-men-de paasdiner. Met een authenthieke gourmetsessie. Lamskoteletjes, biefstukjes, hertensteakjes, slavinkjes, hamburgertjes, cordon bleutjes. Alles lekker mini, zodat ze hupsakee het mini-pannetje in kunnen glijden. Toch vreemd dat we de wederopstanding vieren door hele dierenkolonies te doden en op te eten. 

Matze

Vergeet vooral niet het huis te versieren met plastic kuikens, nephazen, kunststof eieren, gras, konijntjes die meteen na Tweede Paasdag allemaal weer in de kliko verdwijnen. Ik ga het vieren zoals ik dat als klein meisje met mijn ouders en mijn broer deed. Een ei aan beide kanten inprikken met een naald. Heel hard op één zo’n gat blazen. De rauwe inhoud opvangen en er een omelet van bakken. Het holle ei schilderen en daarna met de verf nog aan je handen een matze met boter en hagelslag eten. Ik wens jullie net zulke onvergetelijke, hartverwarmende en geslaagde Paasdagen toe! 

Radar: consumentenradio op NPO Radio 1

Mischa Blok presenteert Radar Radio: elke zaterdagmiddag tussen 15:00 en 16:00 op deze zender. Lees alle artikelen uit Radar Radio in de rubriek Consument. Om een appje naar de studio te sturen heb je de NPO Radio 1-app nodig. Nog niet op je telefoon? Download hem hier voor Apple iOS en hier voor Android

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1