appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Als we politieke uitspraken niet serieus moeten nemen, doe ze dan niet'

ANP
maandag 8 april 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

'Je moet het niet zo letterlijk nemen' is een uitspraak die je druktemaker Dolf Jansen niet snel zal horen zeggen. Dolf zegt in De Nieuws BV: "En mensen die me dan bozig of zurigproberen bij te brengen dat ik heel veel uitspraken niet letterlijk moet nemen, zou ik willen antwoorden: als ze het zeggen hebben ze erover nagedacht, zijn ze er verantwoordelijk voor en heb ik het recht ze letterlijk te nemen."

Druktemaker Dolf Jansen - Letterlijk

Dolf: "Als ik hier zeg, 'PSV mag hopen dat ze nog een aantal keer deze competitie door de heer Guzebuyuk gefloten worden' neemt u dat letterlijk. En dat lijkt me terecht. Ik heb erover nagedacht, ik spreek het uit, ik ben verantwoordelijk voor die woorden. En u mag ze dus letterlijk nemen."
 
Dus, "als de leider van Forum voor Democratie het onderwijs in dit land te links vindt, en daar op hoge toon over spreekt en een meldpunt start, neem ik dat letterlijk", zegt de druktemaker.

'Doe die uitspraken dan gewoon niet'

 
Dolf: "Als we geacht worden politieke uitspraken, niet serieus te nemen, doe die uitspraken dan gewoon niet. Dat scheelt een hoop ergernis en verwarring, en verkleint de kans dat allerlei mensen gaan denken dat een linkse samenzwering ons onderwijs bedreigt.Of dat je illegalen mag dehumaniseren."
 

Druktemaker Dolf Jansen - Letterlijk

 

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1