Opinie & Commentaar

Wat ik eng en vies vind in hotelkamers

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat ik eng en vies vind in hotelkamers

[AVROTROS] Als je intens geniet van hotelovernachtingen en dat ook wilt blijven doen, lees dan vooral niet verder.

Kennis is weten, maar kennis is ook dingen horen die je liever zo snel mogelijk wilt vergeten. Dat de typische vanillesmaak afkomstig is van bevergeil. Dat broodverbeteraar kan worden gemaakt van mensenhaar. Dankzij prachtige programma's als de Keuringsdienst van Waarde kan ik nooit meer écht genieten van een bakje vanillevla of van een bruine supermarktboterham.

Shabby tot supersjiek

Ooit maakte ik als verslaggever een reportage over bedwantsen. Ik bezocht verschillende - shabby maar ook supersjieke - Nederlandse hotels en vroeg of ze in hun eigen hotel last hadden van bedwantsen. Tot mijn schrik antwoordden ze bijna allemaal bevestigend. Sindsdien kan ik me niet meer normaal in een hotelkamer gedragen.

Uitwerpselen

Dat begint al bij binnenkomst. De meeste mensen zullen meteen richting raam lopen om te checken hoe mooi of troosteloos het uitzicht is. Of naar de badkamer om te kijken of er echt een regendouche is. Ik daarentegen loop in één rechte lijn naar het bed en doe de bedwants-check die ik van experts heb geleerd. Ik til de sprei op, haal het laken er af en check of er op het matras geen kleine zwarte puntjes zijn waar te nemen, want dat zouden de uitwerpselen van de bedwants kunnen zijn.

Bloed

Vervolgens onderzoek ik het laken, want als daar kleine rode puntjes op te zien zijn, kan dat wijzen op het bloed dat bedwantsen uit de argeloze toeristen hebben gezogen en daar deels hebben achtergelaten. Laat me raden: je hebt nu al jeuk.

Waterkoker

Sinds een jaar heb ik naast mijn bedwantsenangst een andere hotelkamerfobie: de waterkoker. Naïef als ik was, dacht ik altijd dat hotelgasten die - net als ik - gebruikten om water te koken voor koffie of thee. Ongeveer een jaar geleden deden er zich opeens allemaal verhalen de ronde over de daadwerkelijke toepassingen van de hotelwaterkoker. Avonturen waar ik geen weet van had.

Kookwasprogramma

Hotelgasten die hun noedels, eieren, soepblik of rijst erin koken. Of, en die vond ik het meest schokkend, hotelgasten die de waterkoker gebruiken om er hun vuile ondergoed in te wassen. Vullen met water, druppeltje wasmiddel erbij, vuile onderbroek erin, op de knop drukken en je kookwasprogramma is klaar.

Sindsdien kan ik nooit meer zorgeloos genieten van een zelfgemaakt kopje thee op een hotelbed waarin mogelijk bedwantsen krioelen. Jullie ook niet meer, sorry, maar ik had jullie gewaarschuwd.

Radar: consumentenradio op NPO Radio 1

Mischa Blok presenteert Radar Radio: elke zaterdagmiddag tussen 15:00 en 16:00 op deze zender. Lees alle artikelen uit Radar Radio in de rubriek Consument. Om een appje naar de studio te sturen heb je de NPO Radio 1-app nodig. Nog niet op je telefoon? Download hem hier voor Apple iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie