Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Je kunt het vliegverkeer niet laten toenemen terwijl je zegt klimaatverandering aan te pakken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Je kunt het vliegverkeer niet laten toenemen terwijl je zegt klimaatverandering aan te pakken'

Premier Rutte blijft herhalen dat we het goed doen op het gebied van duurzaamheid. In De Nieuws BV vertelt Dolf Jansen dat hij de zaken van enige afstand heeft bekeken en concludeerde dat we krankzinnig zijn.

Want dat herhalen dat we goed bezig zijn is volgens Dolf Jansen een leugen met een lach. Dolf: ''Wat Rutte doet, en dat is een truc, is verwijzen naar wat we allemaal van plan zijn, wat we wellicht allemaal gaan doen en de resultaten daarvan. Let wel: als dat allemaal gebeurt, werkt en er duiken geen andere tegenvallers op, dan staat dit land over een jaar of 15 bovenaan de belangrijke duurzaamheids-lijstjes.''

Ondertussen kondigt het kabinet aan dat Schiphol en Lelystad Airport gaan groeien. ''De verkeerstorens van Schiphol en Lelystad zijn volgens mij twee stijf opgestoken middelvingers van excellentie Nieuwenhuizen en dit kabinet naar iedereen die zich oprecht zorgen maakt over klimaatverandering, fossiele uitputting, natuurbehoud, fijnstof, stiltegebieden en volksgezondheid'', zegt Dolf.

Druktemaker Dolf Jansen - Middelvingers

Ster advertentie
Ster advertentie