Opinie & Commentaar

Mediaforum: 'Boodschap van burgemeester en politie Zaandam kwam niet over'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mediaforum: 'Boodschap van burgemeester en politie Zaandam kwam niet over'

Het optreden van burgemeester van Zaandam Geke Faber (PvdA) en de politie gisteravond in Pauw draagt er aan bij dat het publiek de autoriteiten minder serieus neemt. Dat betoogt media-adviseur Ton Verlind in het Mediaforum in De Ochtend op NPO Radio 1.

Volgens Verlind komt de boodschap niet over omdat de uitstraling van de sprekers totaal niet overeenkwam met wat ze zeggen. "Overtuiging begint met een goede presentatie. De situatie in de wijk loopt behoorlijk uit de hand door die snotjongens daar. Je zag gezichten van politieagenten die niet in hun eigen beleid geloven, terwijl ze wel verstandige dingen zeiden. Als ze hun eigen beleid al niet kunnen verdedigen heb ik helemaal geen vertrouwen in hoe ze gaan optreden daar in de wijk. Waarom denkt de overheid niet wat meer na over haar communicatiebeleid?" zegt Verlind erover.

Kijk hier naar een deel van het interview met burgemeester Faber in Pauw:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NTR-directeur Paul Römer is dat niet met Verlind eens. "De één kan nu eenmaal beter formuleren dan de ander." Dat geeft volgens Romer ook een beetje peper en zout aan een mediaoptreden. "Als iedereen getraind zijn boodschap overbrengt, wordt het allemaal wel heel saai."

Naast Pauw spraken we in het Mediaforum met Ton Verlind en Paul Römer over de documentaire 'Het laatste jaar van FC Twente' en het nieuwe nujij.nl. Kijk hier het Mediaforum terug:

Ster advertentie
Ster advertentie