appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Ik heb geen griep, ik heb werkwee

ANP Foto
woensdag 7 november 2018 | AVROTROS | Mischa Blok Twitter

Help. Ik heb keelpijn. Ik hoest. Ik heb een houten hoofd, maar ik ben niet onwel in de zin van 'stuur een fruitmand/tekstballon/ansichtkaart'. Net niet ziek genoeg om naar huis te gaan en onder mijn dekbed te gaan liggen om Netflix helemaal uit te gaan kijken. Ik zou het wel het liefste doen, dat wel. 

Nu gaat de wereld net even een tandje te snel voor me. Ik kijk glazig voor me uit als collega's me inhoudelijke vragen stellen. Ik loop naar de printer terwijl ik eigenlijk thee wil halen. Tijdens de vergadering praten mijn collega's net iets te hard en net iets te veel en ook mijn lunch smaakt me niet echt. 

Het heerst

'Wat heb je dan?' tetteren diezelfde hardpratende collega's in mijn oor. 'Keelpijn. Hoofdpijn. Holtes.' Ze knikken begripvol. 'Het heerst', stellen ze me op luide wijze gerust. Wat dan precies heerst, dat zeggen ze er niet bij. Dus heb ik mijn eigen diagnose maar even gesteld. Ik heb werkwee. Symptomen: als je tijdelijk minder goed kunt omgaan met Ping-Bam-Ring-Klung-Bla. Het gaat vanzelf weer over. Het is minder ernstig dan de griep. 

Toetsenbord rammen

Ping. De continue e-mailstroom die zich een weg baant in mijn overvolle inbox. Bam. Het geluid van collega's die op hun toetsenbord rammen. Ring. Mobiele en vaste telefoons die onophoudelijk afgaan. Klung. Het raam dat open en dichtgaat, omdat de ene persoon wel frisse lucht wil en de ander niet. Bla. De weinige stiltes die dan nog overblijven worden opgevuld met gepraat. 

Ik weet het zeker. Ik heb werkwee. Hoe is jullie dag vandaag?

#20 Zo kom je van de griep af

Radar: consumentenradio op NPO Radio 1

Mischa Blok presenteert Radar Radio: elke zaterdagmiddag tussen 15:00 en 16:00 op deze zender. Lees alle artikelen uit Radar Radio in de rubriek Consument. Om een appje naar de studio te sturen heb je de NPO Radio 1-app nodig. Nog niet op je telefoon? Download hem hier voor Apple iOS en hier voor Android. Beluister de podcast Radar Helpt: wekelijks op woensdag praktische tips in anderhalve minuut.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1