Opinie & Commentaar

Please meneer Bosz! Make Ajax great again!

foto: Foto: EOfoto: Foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Please meneer Bosz! Make Ajax great again!

[EO] Geachte heer Bosz, beste Peter. Genoeg is genoeg. Dit moet stoppen. Echt, de lol is er af.

Wij, supporters van andere clubs dan Ajax, zijn er klaar mee. Hier is niets meer aan. U ontneemt ons een groot deel van ons voetbalplezier.

Vroeger, toen Ajax nog goed was, beleefden wij prachtige dagen als 020 een keer verloor. Dan vielen we na een nederlaag van uw club onrustig in slaap, omdat we ons verheugden op de dag die kwam. Was het maar vast morgen! Collega’s die Ajax-supporter zijn pesten! Eindelijk! Dat kon niet zo vaak, dus als het dan een keer kon was het groot feest.

Woensdagavond keek ik FK Rostov – AFC Ajax. Het stond 1 – 0 voor Rostov, toen ik even een kind in bed moest leggen. Ik kwam terug, stond het 4 – 0… VIER - NUL!

Normaal gesproken zou ik daar gemengde gevoelens over gehad hebben. Voor een PSV-supporter als ik, is eh...was iedere nederlaag van Ajax een feestje, maar Europese nederlagen vormden daar toch een kleine uitzondering op. Kost punten weet u wel, dus een Europese overwinning van Ajax, ach, dat trokken we wel.

Ik merkte dat het me niets meer deed, woensdagavond. Gewoon, niks. Niet blij, niet verdrietig. Rostov – Ajax, uitslag 4 – 1. Geen gevoelens meer, gewoon een uitslag.

Vroeger, als Ajax verloor, maakten wij daar grappen over. Goede grappen, flauwe grappen, het maakte niet uit, we vermaakten ons ermee, we hadden wat te doen! Woensdagavond kort na half elf rolden de hardste grappen over Ajax binnen in mijn tijdlijn op Twitter. Afzender: verstokte Ajax-fans. Meneer Bosz, wat moeten wij dan nog?

Vroeger, als Ajax slecht speelde of verloor, putten wij ons uit in vernederende typeringen van het spel van Ajax: ‘Wat speelden ze weer naief, he?’, ‘Wat waren ze weer arrogant, zeg!’, ‘Haha, wat dachten ze wel niet? Dat ze met dat speeltuinvoetbal Europa konden veroveren?’

Kinderpartij

Woensdagavond verscheen Davy Klaassen in beeld, kort na de wedstrijd. Ik heb hem onmiddellijk uitgezet, bang als ik was dat zijn typering erger zou zijn dan wat wij ooit konden bedenken. En ja hoor, wat las ik donderdagmorgen in de krant? ''Weer zo’n kinderpartij!', zei Davy Klaassen na de wedstrijd'. Tja, als Davy Klaassen een wedstrijd van Ajax typeert als een kinderpartij, wat moeten wij dan nog?

Echt, dit moet stoppen. De lol is eraf. Een keer verliezen is prima, twee keer ook, maar dit, dit gaat veel te ver. Alstublieft meneer Bosz, doe iets. Please! Make Ajax great again!

Tijs van den Brink is presentator van Dit is de Dag en supporter van PSV

Ster advertentie
Ster advertentie