Opinie & Commentaar
BNNVARA

Er zijn normen, waarden én criminelen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Er zijn normen, waarden én criminelen

Mark Rutte noemde de aanslag op de Telegraaf 'Een klap in het gezicht van de vrije pers en de Nederlandse democratie.' Druktemaker Tom Lash snapt niks van het moreel appel aan de aanslagplegers, criminelen hebben daar toch juist geen boodschap aan?

Als jij een misdaadjournalist bent en je doet je werk goed, worden er mensen boos. Meestal zijn dat criminelen. Die hebben geen boodschap aan normen en waarden. Mark Rutte, Kadija Arib en Paul Jansen wekken volgens Tom met hun uitspraken nu de indruk alsof dit iets ideologisch is. Dat er mensen zijn die vinden dat die aanslag gewoon moet kunnen, en dat we die gedachte tegen moeten houden. "Maar er is toch niemand die dit normaal vindt? Echt helemaal niemand?" Deze morele verontwaardiging heeft helemaal geen zin volgens Tom. "Er zijn in iedere samenleving mensen die het geen reet kan schelen of wat ze doen normaal is. En voor die mensen hebben we al lang een term en een manier om er mee om te gaan. Dat zijn namelijk criminelen."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Tom Lash - Normen, Waarden en Criminelen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie