appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Onze man in Deventer

Nieuwsweekend

Luister terug

SyRi is watching you

zaterdag 20 januari 2018

Ooit gehoord van een overheidssysteem genaamd SyRi? Nee? Maar SyRi kent u wel!Best wel goed zelfs.


SyRi is ook degene die de overheid waarschuwt als u zich om wat voor reden dan ook ‘anders’ gedraagt. SyRi staat voor Systeem Risico Indicatie. Het maakt op basis van allerlei persoonsgegevens volgens een strikt geheime formule onderscheid tussen modelburgers en risicoburgers. 
Het Platform Bescherming Burgerrechten is gisteren een rechtszaak en een publiekscampagne gestart tegen deze inbreuk op de privacy. Namens dat platform spreken schrijver Maxim Februari en advocaat Douwe Linders.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1