appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Wiebe reist al 500 dagen zonder geld naar Australië

donderdag 27 juli 2017

Hij heeft inmiddels 51.000 achter de rug en is aangekomen in Kuala Lumpur: Wiebe Wakker, de man die met een elektrische auto van Nederland naar Australië rijdt. Dat doet hij met een lege portemonnee, want via zijn project Plug me In kunnen mensen hem een maaltijd, slaapplek en een stopcontact aanbieden. 

Wiebe vertelt over zijn reis, die niet altijd even soepel is gelopen. "Ik heb veel problemen met de auto gehad. Maar ik verlang nog niet naar huis. Ik ben vandaag precies 500 dagen onderweg en heb maar één doel: Sydney bereiken. Ik heb nog helemaal geen zin om naar huis te gaan."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1