appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Marja Pruis over selfies en eigenliefde

donderdag 7 september 2017, 09:19 uur

Zijn we in een tijd van selfies meer van onszelf gaan houden? En wat is de rol van eigenliefde, ijdelheid en moraal in onze maatschappij? Zomaar een paar vragen die journalist Marja Pruis probeert te beantwoorden in haar essay Omdat je het waard bent. Nieuw licht op eigenliefde. Vanavond gaat ze erover in debat in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. 

Pruis denkt niet dat de maatschappij narcistischer is geworden, maar ziet wel dat het steeds normaler wordt om aan zelfpromotie te doen. "Dan zie ik succesvolle mensen de meest kleine complimentjes retweeten. Dat vind ik een beetje vreemd." 

Toch kan een beetje eigenliefde geen kwaad, meent ze. "Je het het als mens nodig om je leven te kunnen leiden. We zien niet op aarde gekomen om een hekel aan onszelf te hebben."


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1