appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Presentator: Jurgen van den Berg

Minder bedrijven stopten begin 2021

dinsdag 4 mei 2021

In de eerste drie maanden van dit jaar werden aanzienlijk minder bedrijven opgeheven dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). We praten erover met met CBS-econoom Marjolijn Jaarsma. 
Maar ook zo'n 30.000 bedrijven gingen failliet of stopten vroegtijdig. Want er zijn ook ondernemers die hun knopen tellen en denken 'ik zie geen perspectief, ik kap ermee'. Zo'n voorbeeld is Babyhuis Wierdsma in Sneek, waar ze druk bezig zijn met de opheffingsuitverkoop.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1