appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Presentator: Jurgen van den Berg

Voor het eerst in 21 jaar gaat een Nederlands fregat naar Japan

dinsdag 23 maart 2021

Nederland gaat binnenkort dan toch het marineschip de Evertsen meesturen naar Japan om een Brits vliegdekschip te begeleiden. Het is voor het eerst in 21 jaar dat een Nederlands fregat Japan aandoet. Zeer waarschijnlijk wordt de route door de Zuid-Chinese Zee genomen, een gespannen regio gezien de snel toenemende Chinese aanwezigheid daar.

We praten erover met Friso Dubbelboer. Hij is geopolitiek analist, gespecialiseerd in territoriale conflicten in Zuid-Oost Azië.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1