appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Presentator: Jurgen van den Berg

Amerika herdenkt 500.000 coronadoden

dinsdag 23 februari 2021

In de Verenigde Staten heeft president Biden stilgestaan bij een trieste mijlpaal: er zijn in Amerika nu 500.000 mensen overleden aan corona. En dat is meer dan er Amerikanen zijn gesneuveld in de Eerste en Tweede Wereldoorlog en in Vietnam samen.

Presentator Jurgen van den Berg praat hierover met de Nederlander Jan Bakker. Intensive care arts in New York, en hoogleraar bij onder meer New York University. Hij heeft de epidemie vanaf het begin meegemaakt. Alleen al in New York zijn het afgelopen jaar 28-duizend mensen overleden aan corona.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1