appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Presentator: Jurgen van den Berg

Dierentuinen in zwaar weer door lockdown

vrijdag 5 februari 2021

De coronacrisis hakt er in bij de dierentuinen. Artis in Amsterdam wil van de leeuwen af; Ouwehands Dierenpark in Rhenen vraagt donaties om zo voedsel voor de dieren te kunnen kopen; en ook Diergaarde Blijdorp in Rotterdam verwacht dat een deel van de dieren weg moet, als de lockdown nog veel langer duurt. In de gemeenteraad van Rotterdam werd gisteravond gesproken over de problemen van Diergaarde Blijdorp.

We praten erover met Goof Lukken. Hij is docent vrije tijdsbesteding aan de Breda University, met als specialisatie dierentuinen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1