appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Presentator: Jurgen van den Berg

Inauguration Day in de VS: Biden vandaag president

woensdag 20 januari 2021

Aan het einde van de dag heeft Amerika een nieuwe president. Joe Biden wordt vandaag ingezworen als 46ste president van de Verenigde Staten. Donald Trump zal daar niet bij zijn. Die vertrekt voor het middaguur naar zijn huis in Florida. Trump nam gisteravond in een videoboodschap afscheid van het Amerikaanse volk. Correspondent Lucas Waagmeester is in Washington: 

Washington houdt zijn hart vast. Wat een feestelijke dag had moeten worden lijkt meer op een militaire operatie. Toch is er wel wat publiek naar de Amerikaanse hoofdstad gekomen.  Om dichtbij de gebeurtenissen te zijn, zag verslaggever Mattijs van de Wiel: 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1