appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Presentator: Fleur Wallenburg

Topdrukte voor notarissen door nieuwe belastingregels

zaterdag 2 januari 2021

Notarissen in Nederland hebben een drukke jaarwisseling achter de rug. Dat komt doordat de percentages van de overdrachtsbelasting zijn veranderd. Voor veel mensen was het daarom aantrekkelijk om op de valreep een huis of bedrijfspand te kopen. “Op Oudjaarsdag kon er niet heel vroeg geproost worden, het was ontzettend druk”, zegt Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen, in het NOS Radio 1 Journaal.

Volgens Van der Geld werd de wet met de nieuwe regels heel laat aangekondigd. Door er op tijd bij te zijn, konden mensen duizenden euro’s besparen.  De drukte is nog niet voorbij: starters op de woningmarkt tot 35 jaar moesten juist nog even wachten tot 2021 was begonnen. Zij hoeven in het nieuwe jaar geen overdrachtsbelasting te betalen. Ook dat scheelt duizenden euro’s. Starters die het maximale voordeel willen behalen, moeten niet te lang wachten: vanaf 1 april moeten ze wel overdrachtsbelasting betalen als de koopwoning duurder is dan 400.000 euro.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1