appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Presentator: Mark Visser

Waar voelen ze de brexit al?

vrijdag 1 januari 2021

Het was het pakje onder de kerstboom van premier Boris Johnson: op de valreep toch de ruim 1200 pagina's tellende brexitdeal. Vandaag is de eerste dag van die nieuwe werkelijkheid - een Europese Unie zonder de Britten. Is dat merkbaar bij de drukste grensovergang tussen Groot Brittannië en Europa, Calais?

En ook in Nederland heeft de brexit grote gevolgen voor bedrijven. Zij krijgen te maken met een stuk meer papierwerk en douanecontroles. En dat betekent ook extra kosten.
Peter Vinke is verantwoordelijk voor het transport van bedrijf Neelevat Logistics.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1