appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Proces verijdelde aanslag op Iraanse oppositie begint in België

vrijdag 27 november 2020

In Antwerpen begint vandaag het proces tegen de Iraanse diplomaat Assadollah A. Hij staat terecht voor het beramen van een bomaanslag op een bijeenkomst van een Iraanse oppositiepartij in Parijs in 2018. De aanslag werd verijdeld na een tip van de Belgische politie. Die had de Iraniër al langere tijd in het vizier.
Ook een Iraans-Belgisch stel moet voorkomen. Assadollah A. zou hen als spionnen hebben ingezet om de aanslag uit te voeren, in opdracht van Teheran.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1