appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Burgemeesters willen carbidschieten verbieden

zaterdag 21 november 2020

Vuurwerk afsteken met oud en nieuw zit er dit jaar niet in, want dat is verboden. Carbidschieten mag wel, maar is ook gevaarlijk. De handel in carbid en toebehoren zoals melkbussen, is “geëxplodeerd”. Veel gemeenten zitten er niet echt op te wachten.
 De burgemeester van de gemeente Teylingen (net boven Leiden), Carla Breuer, zegt in het NOS Radio 1 Journaal op NPO Radio 1 dat zij en haar wethouders een verbod willen op carbidschieten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1