appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

VU start proef met verhandelbare parkeervergunning

woensdag 30 augustus 2017

Een parkeerplek vinden in een grote stad is niet altijd eenvoudig. De Vrije Universiteit begint daarom in september met een experiment met verhandelbare parkeervergunningen. Erik Verhoef is hoogleraar aan de VU en verkeerseconoom. Hij vertelt over het plan. 

"Het idee is dat degene die de parkeerplaats niet nodig hebben, het recht kunnen verkopen. De mensen die niet voldoende rechten hebben om de parkeerplaats te gebruiken kunnen juist rechten bijkopen. Het is een manier om schaarse parkeerruimte te verdelen over mensen zonder dat je elke keer weer hoge parkeerkosten hebt." 

De proef start in september en richt zich in eerste instantie op parkeerproblemen in grote steden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1