appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: De zomertijd moet worden afgeschaft

donderdag 8 februari 2018

Het Europees Parlement stemt vandaag over het afschaffen van de zomer- en wintertijd. Maatschappelijk groeit de weerstand tegen het verzetten van de klok, omdat het slecht zou zijn voor het bioritme en geen aantoonbare voordelen heeft voor het energieverbruik. In Nederland was destijds de energiebesparing belangrijkste aanleiding om over te gaan op zomer- en wintertijd.
Maar gooien we straks met het afschaffen niet te veel weg? Door de zomer- en wintertijd kunnen we wel langer genieten van het daglicht, en de langere zomeravonden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1