appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Presentator: Jurgen van den Berg

We eten en drinken minder zuivel, is dat erg?

woensdag 5 augustus 2020

De tijd van Joris Driepinter ligt al ver achter ons; u weet het misschien nog nog wel: dat mannetje in de STER-reclame die adviseerde om drie glazen melk per dag te drinken. Al jaren gaat het niet goed met de verkoop van melk, vla en vooral toetjes. De verkoop van deze producten is de afgelopen jaren met een kwart gedaald. Alleen al aan 'gewone' melk werd 30 miljoen liter minder verkocht.

Verslaggever Jeroen Schutijser ging naar een boerderij in het Utrechtse Langbroek. Bovendien praten we met onderzoeker Stacy Pyett van de Universiteit Wageningen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1