appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Presentator: Jurgen van den Berg

Keti Koti-herdenking

woensdag 1 juli 2020

In Rotterdam is gisteravond de afschaffing van de slavernij herdacht. De Keti Koti-herdenking vindt jaarlijks plaats voorafgaand aan 1 juli, de dag waarop de slachtoffers van de slavernij worden herdacht en de afschaffing van de slavernij wordt gevierd.
Keti Koti betekent 'Ketenen Gebroken' in het Sranantongo, een taal die in Suriname wordt gesproken. Die ketenen werden gebroken op 1 juli 1863; op die dag schafte het Koninkrijk der Nederlanden de slavernij in Suriname en op de Nederlandse Antillen af. Verslaggever Vincent van Rijn was gisteravond bij de herdenking in Rotterdam. En ook in Suriname wordt Keti Koti herdacht. Correspondent Nina Jurna.  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1