appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Nederlandse longartsen willen totaalverbod op e-sigaret

maandag 7 oktober 2019, 08:09 uur

Nederlandse longartsen pleiten voor een totaalverbod op de e-sigaret, nu het aantal gebruikers met klachten is toegenomen van drie naar acht. Dat zegt Leon van den Toorn, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) in het NOS Radio 1 Journaal.

Vorige maand hield de NVALT een enquête onder de 1100 leden over de e-sigaret. Al snel meldden zich drie mensen die na het gebruik van de e-sigaret bij de longarts terechtkwamen. Dat zijn er inmiddels acht. Een patiënt belandde met klachten op de intensive care.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1