appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Milaan is grotendeels uitgestorven: 'Dicht, dicht, alles is dicht'

maandag 9 maart 2020

In Italië zijn er gisteren in één dag 133 corona-doden bij gekomen. Het dodental staat daar nu op 366. Ook het aantal besmettingen nam in recordtempo toe; het zijn er nu meer dan 7000. 

Italië is na China het land met de meeste corona-besmettingen. Om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken besloot de regering dit weekend om grote delen van Noord-Italië te isoleren. Dat betekent dat de 16 miljoen mensen daar zich alleen maar mogen verplaatsen voor hun werk of in noodsituaties. 

Correspondent Mustafa Marghadi ging samen met zijn cameraman op pad in Milaan, dat grotendeels uitgestorven is.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1