appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Directeur Longfonds: Nederland is wat luchtverontreiniging betreft een heel smerig land

dinsdag 10 september 2019

Het Longfonds, zorgverleners en wetenschappers overhandigen vandaag een petitie aan de leden van de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat.

Daarin eisen zij meer maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Michael Rutgers is directeur van het Longfonds en legt uit waarom. "Nederland is wat luchtverontreiniging betreft echt een heel smerig land. Er loopt een band over Nederland naar Noord-België, Lille en Parijs waar het zwaar vervuild is. Daar hebben we met z'n alleen heel veel last van, ook als je geen longziekte hebt. "

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1