appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Nederland ondernemersland: twee miljoen bedrijven

dinsdag 7 januari 2020

Nederland telt op 1 januari 2.000.404 bedrijven. Niet eerder waren er zoveel ondernemingen. Vorig jaar groeiende het aantal bedrijven en bedrijfjes met bijna 100.000, een toename van 5 procent. Vooral het aantal zzp'ers nam toe, zowel fulltime als parttime, vooral onder jongeren tot 18 jaar. Dat meldt de Kamer van Koophandel (KvK) in de jaarcijfers.

De sectoren waar de meeste bedrijven bij komen zijn de bouw, gezondheid, detailhandel, horeca en logistiek. In Flevoland en Zuid-Holland komen er de meeste bedrijven bij, op de voet gevolgd door Noord-Holland. In Limburg is de aanwas van bedrijven het laagst.

Jeroen Schutijser doet veslag en Amber Brantsen praat door met Frank Alferink van ZZP-Nederland.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1