appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

NOS Radio 1 Journaal

Stand.nl: Alle rookruimtes in de horeca moeten per direct gesloten worden

vrijdag 27 september 2019, 09:32 uur

Is de laatste sigaret in de horeca opgestoken? Vandaag doet de Hoge Raad uitspraak over het toestaan van roken in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden. Vorig jaar oordeelde het gerechtshof al dat rookruimtes moeten verdwijnen. De verwachting is dat de Hoge Raad hetzelfde oordeel als het gerechtshof zal hebben. En dat terwijl regeringspartijen rookruimtes tot 2022 wilden laten bestaan.

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemde de uitspraak eerder al „dramatisch” voor cafés en discotheken met een rookruimte. De organisatie pleitte vorig jaar al voor financiële compensatie voor investeringen die ze hebben gedaan.

Moeten rookruimtes in de horeca inderdaad direct gesloten worden, of is een transitieperiode meer gewenst?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1