appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: dr Kelder en Co

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Stand.nl: Bij het oplossen van het woningtekort ontbreekt het aan creativiteit

woensdag 22 januari 2020

Nieuwbouwwoningen blijven de komende jaren schaars. Als gevolg van de stikstofcrisis staat de bouwproductie de komende twee jaar stil en worden er te weinig nieuwe woningen gebouwd. Na 2022 zal de bouwproductie weer stijgen, maar de woningkrapte zal ook daarna nog jarenlang bestaan.

Moeten we ons er bij neerleggen dat we misschien nog wel tien jaar in deze woningkrapte zitten, met een tekort van ongeveer 294.000 huizen? Of moeten we zelf op zoek naar creatieve manieren om woningen te bouwen?

Heeft u creatieve ideeën? Woont u zelf in een tinyhouse of heeft u onlangs besloten in een woongroep te gaan wonen? We zijn op zoek naar inspirerende ideeën om de woningmarkt weer vlot te trekken!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1