appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Aantal ontvoeringen van kinderen sterk afgenomen

vrijdag 26 juli 2019

Voor het eerst in vier jaar is het aantal ontvoeringen van kinderen in Nederland afgenomen. In 2018 waren er 221 gevallen bekend bij het Centrum Internationale Kinderontvoering. Het jaar daarvoor werden er nog 288 kinderen ontvoerd vanuit of naar Nederland.

Ook het aantal gevallen waarin gedreigd wordt om kinderen zonder toestemming mee te nemen, is flink afgenomen: van 488 in 2017 naar 287 in 2018. Volgens het Centrum is dat met name te danken aan de inzet van preventieve mediation in families waar kinderontvoering dreigt. Ook wordt er scherper gecontroleerd.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1