appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen: Sana Valiulina

NOS Radio 1 Journaal

Minister Wiebes opent stikstoffabriek in Groningen

maandag 9 maart 2020, 06:03 uur

Twee bijzondere gebeurtenissen in het aardbevingsgebied in Groningen vandaag. In Zuidbroek opent minister Erik Wiebes een stikstof-fabriek, die nodig is om de gaswinning terug te brengen.

25 Kilometer verderop, in Overschild, wordt een start gemaakt met de sloop van het overgrote deel van de woningen in het dorp. Er is veel onzekerheid over hoe lang dat gaat duren, ook bij Maaike de Vries, die met haar man in een schots en scheef huis woont.

Verslaggever Matthijs Holtrop maakte een bijdrage. Presentator Jurgen van den Berg praat erover met burgemeester Hoogendoorn.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1