appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Wereldkinderkankerdag: "we willen elk kind genezen"

zaterdag 15 februari 2020

Per jaar krijgen 600 kinderen de diagnose kanker te horen. 75% van die kinderen geneest. Iris heeft al voor de tweede keer leukemie en kijkt uit naar het moment dat ze klaar is met de behandeling. Aan de hand van haar kralenketting vertelt ze aan verslaggever Roel Pauw wat ze allemaal al heeft meegemaakt.
Volgens medisch directeur Rob Pieters van het Prinses Maxima Centrum worden de behandelingen steeds beter en toegankelijker. Maar hij blijft zich inzetten om nieuwe behandelmethodes mogelijk te maken, want "we willen elk kind genezen". 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1