appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen: Sana Valiulina

NOS Radio 1 Journaal

'Iraanse overheidshackers vallen Nederlandse onderwijsinstellingen aan'

vrijdag 14 februari 2020, 06:42 uur

Drie Nederlandse universiteiten en een hbo-instelling waren de afgelopen maanden doelwit van Iraanse overheidshackers, blijkt uit onderzoek van consultancybedrijf PwC. Ook universiteiten in de rest van Europa, Australiƫ en de Verenigde Staten kregen met aanvallen te maken.

De Iraanse aanvallers hadden een opvallend motief: ze wilden academische kennis zoals boeken en lesmateriaal stelen, stelt PwC. Hoe succesvol de recente hackpogingen waren, is niet bekend.

Presentator Jurgen van den Berg praat erover met techredacteur Joost Schellevis en onderzoeker Gerwin Naber van PwC.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1