appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog Op Morgen

NOS Radio 1 Journaal

CETA-handelsverdrag met Canada hangt in Tweede Kamer aan zijden draadje

woensdag 12 februari 2020, 06:09 uur

Morgen start een moeizaam Kamerdebat over het Europese handelsverdrag CETA met Canada. Volgens het kabinet staat er veel op het spel. Namelijk de internationale reputatie en de handelsbelangen van Nederland.

"Ik hoop een aantal mythes over het verdrag te kunnen afvoeren", zegt minister Kaag voor Buitenlandse Handel. "En dat we gewoon kijken hoe belangrijk dit soort verdragen zijn met een ontzettend betrouwbare bondgenoot als Canada."

Maar lang niet alle partijen in de Tweede Kamer zijn daarvan overtuigd, ook al is het verdrag al sinds 2017 voorlopig in werking. Alleen VVD, CDA en D66 zijn duidelijk voorstander. D66-leider Jetten heeft het zelfs over een verdrag met "onze bevrijders", doelend op het Canadese leger in de Tweede Wereldoorlog.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1