appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog Op Morgen

NOS Radio 1 Journaal

Oeuvreprijs Edisons voor Willeke Alberti, ook veel hiphop in de prijzen

dinsdag 11 februari 2020, 06:03 uur

Een nieuwe, jonge generatie muzikanten heeft de macht gegrepen in de muziekindustrie, werd gisteravond duidelijk bij de uitreiking van de Edisons, de belangrijkste muziekprijzen van Nederland. De prijzenregen kwam onder anderen terecht bij zangeres Maan, als beste pop-artiest, Snelle als beste nieuwkomer en bij Susan en Freek, die het beste Nederlandstalige album maakten.

Willeke Alberti heeft de Edison-oeuvreprijs gekregen. De zangeres brak in de jaren 60 door met hits als NormanMijn Dagboek en Morgen Ben ik de Bruid. "Stuk voor stuk liedjes die perfect toegesneden waren op haar soepele, heldere stemgeluid", zei de jury bij de uitreiking van de muziekprijs.

Een verslag van Matthijs Holtrop. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1