appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

NOS Radio 1 Journaal

Dodental door coronavirus nu over de duizend

dinsdag 11 februari 2020, 06:00 uur

Het aantal doden door de uitbraak van het coronavirus is gestegen tot meer dan duizend. De autoriteiten in de provincie Hubei maakten gisteravond bekend dat er opnieuw 103 mensen zijn overleden. De teller in de provincie staat nu op 974.

In de rest van China zijn 37 mensen overleden en twee buiten China. Daarmee komt het totaal aantal doden op 1013.

Uit alle windrichtingen komen vandaag en morgen experts naar Genève op uitnodiging van de Wereld Gezondheid Organisatie, de WHO. Ze gaan in kaart brengen wat er allemaal wel en vooral wat er NIET bekend is over het coronavirus dat met name in China zoveel slachtoffers maakt.

In Genève is ook Annemie van Damme, hoogleraar aan de universiteit van Leuven, van het laboratorium voor klinische- en epidemiologische virologie.

We spreken met Van Damme. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1