appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Buitenland

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Stand.nl: Kinderen moeten pas op hun 15e een definitief schooladvies krijgen

dinsdag 21 januari 2020

Kinderen moeten pas in het derde jaar van de middelbare school een definitief schooladvies voor het vmbo, havo of vwo krijgen. En niet al in groep acht van de basisschool. Daarvoor pleiten onderwijsorganisaties in het onderwijspact, dat vandaag wordt gepresenteerd. Een brede brugklas lijkt hiervoor de oplossing.  

 

Nu ligt het keuzemoment veel te vroeg, wat een boel stress oplevert. Het uitstellen van het schooladvies zal zorgen voor meer kansengelijkheid en minder prestatiedruk.  

 

Voor deze plannen moet het huidige onderwijssysteem wel flink op de schop. Is dat het waard? Of moeten we het onderwijssysteem met rust laten en niet weer grondig veranderen? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1