appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de zondag

NOS Radio 1 Journaal

Voor het eerst onderzoek naar oorzaken van zelfdoding

donderdag 16 januari 2020, 08:00 uur

De problemen in de zorg hebben relatief vaak een rol gespeeld bij jongeren tussen 10 en 20 jaar die in 2017 zijn overleden door zelfdoding. Ook hoge verwachtingen en pesten waren relatief vaak problemen waar de jongeren mee kampten. Dat blijkt uit een groot onderzoek 113 Zelfmoordpreventie naar suïcide. Het is de eerste keer in Nederland dat er diepgaand onderzoek is gedaan naar zelfdoding onder tieners.

Presentator Jurgen van den Berg praat erover met Arne Popma (voorzitter van de onderzoeksgroep) en Nanette Zonneberg (113 Zelfmoordpreventie). Verslaggever Mattijs van de Wiel sprak bovendien met Petra, die haar dochter van 19 verloor.

Heb jij zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1